Programma Oranjecomité Hillegom 2019

@INSCHRIJVEN
Ziet u @INSCHRIJVEN bij een onderdeel staan, dan moet u zich digitaal inschrijven voor de betreffende activiteit. U gaat hiervoor naar www.oranjecomitehillegom.nl. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 13 april om 08.30u t/m zondag 21 april.

#KAARTEN
Ziet u #KAARTEN bij een onderdeel staan, dan heeft u een kaart nodig voor de betreffende activiteit. Het kopen van de kaarten is mogelijk vanaf zaterdag 13 april om 08.30 u. Hiervoor kunt u terecht bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2).

Foto’s
Alle foto’s van de activiteiten zullen zo spoedig mogelijk op de website www.hillegomonline.nl te zien zijn.

Programma Oranjecomité Hillegom 2019

* Niets mag worden gekopieerd zonder nadrukkelijke toestemming van Hillegom Online en het Oranjecomité.

Koningsavond 2019

18.00 u. Happen & Stappen        #Kaarten
 

Hillegom maakt zich dit jaar op voor de vijfde editie van Happen & Stappen! Dit succesvolle onderdeel in het programma van het Oranjecomité zal wederom garant staan voor een gezellige en gevarieerde smaaktoer. Nieuwe en vertrouwde Hillegomse eetgelegenheden zullen de deuren voor hun gasten openen en hen met enthousiasme trakteren op een fijn gerecht met een bijpassend drankje.

De volgende culinaire bestemmingen maken onderdeel uit van het programma:

Het Alternatief, Bij Deborah, Wines and Bites (B.K.O.), Villa Flora, You Hachi, Eetcafé Zomerzorg, R&D Catering Hillegom (locatie kelder gemeentehuis/’t Hof) en Homemade Catering (locatie De Kulturele Raad). Gedurende de avond bezoekt u vijf verschillende eetgelegenheden aan de hand van een vaste wandelroute. De kosten van deelname bedragen E 35,- p.p. U kunt rekenen op een compleet verzorgde avond.

Kaarten voor deze activiteit zijn op zaterdag 13 april v.a. 08.30 uur te koop bij Vivant Frank Evers. Heeft u een voedselallergie of eet u vegetarisch, dan kunt u dit kenbaar maken tijdens de aankoop van de kaarten.

Let op: dit jaar is het evenement uitgebreid. Er zijn daarom EXTRA kaarten in de verkoop,

maar het evenement is onverminderd populair, dus zorg ook dit jaar dat u er op tijd bij bent! (Maximaal 4 kaarten per persoon, contant én gepast betalen, ruilen niet mogelijk.)

19.00 u. Kroontjestocht
  Dit jaar is er wederom een kroontjestocht op de avond voor Koningsdag. Een Koninklijke speurtocht voor het hele gezin. Na aanmelding bij het startpunt in de Hoftuin ga je op pad. De kronen wijzen de weg.De kroontjestocht staat dit jaar in het teken van de lakeien van de Koning en Koningin. Onderweg verzamel je de stempels in je rapport, mits je de opdrachten goed uitvoert… Dus let goed op onderweg en doe je best! Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Heb je aan het einde van de tocht alle stempels verzameld én kun je laten zien dat je weet wat een lakei allemaal doet, dan wacht er een leuk aandenken voor je. De tocht eindigt ook in de Hoftuin. Kinderen mogen de tocht alleen lopen onder begeleiding van een volwassene. Deelname is gratis. Starten tussen 19.00 – 19.30 uur. Dit onderdeel wordt mogelijk gemaakt door Bloembinderij van der Post.
21.00 u. Koningsnacht in verschillende kroegen
  21.00 uur Feestband KLAAR! In VILLA FLORA
21.00 uur Feest in PUNTJE PUNTJE met DJ Tulipano
21.30 uur Travelling Rock-‘n-Roll Circus in CAFÉ Thuys
21.30 uur Rockdinosaurussen in MURPHY’S LAW
22.00 uur Mo’s Music Factory in de KLEINE BEURS
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl

Koningsdag 2019

07. 30 u. Hof tot Hofloop (wandeltocht)
 

Begin Koningsdag op een fitte manier en wandel lekker mee met de Hof tot Hof-loop! Het SIB-loopcollectief heeft wederom twee leuke routes uitgezet: één van 5 km en één van 10 km. U start en eindigt in de Hoftuin. Bij terugkomst in de Hoftuin staat er koffie met een krentenbol voor u klaar en ontvangt u een herinnering aan de wandeltocht. Ook kunt u, indien gewenst, gelijk aanschuiven bij de aubade. Om deze reden is het gewenst dat u uiterlijk 09.55 uur weer terug bent in de Hoftuin. Deelname geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels. Deelname is gratis, inschrijven bij de start.

Start 10 km: tussen 7.30 en 7.45 uur
Start 5 km: tussen 8.15 en 8.30 uur

08. 30 u. Vlaggentaartactie
 

Heeft u zin in wat lekkers bij de koffie? Zorg er dan voor dat om 08.30 uur de vlag bij u thuis wappert. U maakt dan kans op één van de twintig overheerlijke oranje slagroomtaarten. En ja, we delen ze écht elk jaar uit! Hangt u ook uw oranjewimpel erbij dan heeft u een streepje voor! Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Bakker van Maanen.

09.00 u. Oranje Bootcamp in de Hoftuin
 

Wil jij Koningsdag fris en fit beginnen? Ga de uitdaging aan en doe mee aan de Bootcamp voor koningen en koninginnen! Samen leggen we een parcours af met obstakels van kracht-, conditie- en coördinatie oefeningen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. De bootcamp is voor alle leeftijden en duurt 45 minuten. Aanmelden kan ter plaatste en de deelname is gratis. De bootcamp wordt gegeven door The Health Challenge.

09.15 u. Ontvangst met koffie en thee / optreden Crescendo
 

In 2019 zetten wij graag de traditie voort om alle Hillegommers te verwelkomen in de prachtige Hoftuin om met elkaar Koningsdag feestelijk te openen. U wordt getrakteerd op een kopje koffie of thee en voor de kinderen een pakje fris. Bakker van Maanen trakteert iedereen daarbij op een overheerlijke krentenbol. Muziekvereniging Crescendo zorgt voor een gezellige muzikale start van deze Koningsdag.

10.00 u. Aubade
 

Muziekvereniging Crescendo speelt het Wilhelmus. Tijdens het Wilhelmus wordt de nationale vlag gehesen door onze burgemeester Arie van Erk. Hij wordt hierbij geassisteerd door enkele kinderen. De aubade heeft een extra feestelijk tintje dankzij de aanwezigheid van onze “geridderde” inwoners.

10.05 u. Toespraak burgemeester
  Locatie: Hoftuin
10.10 u. Optreden Martha de Rijk
 

Een prachtig optreden verzorgd door Balletschool Martha de Rijk, met 45 jaar ervaring een begrip in Hillegom en omstreken! De dansers zullen schitteren in een gevarieerd programma in diverse dansstijlen. Nieuwsgierig? Kom vooral kijken!

   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
09.00-
13.00 u.
Vrijmarkt             @Inschrijven
 

Wat is Koningsdag zonder een vrijmarkt? Ook dit jaar kunnen kinderen t/m 15 jaar hun tweedehands of zelfgemaakte spulletjes op deze markt verkopen. Aanmelden gaat via de website van het Oranjecomité en kan vanaf zaterdag 13 april t/m zondag 21 april. Na inschrijving ontvangt u per e-mail uw plaatsbewijs. Er kan enige dagen tussen uw inschrijving en het ontvangen van deze e-mail zitten. Neem uw plaatsbewijs mee naar de vrijmarkt. Handelaren worden niet toegelaten. Ook de verkoop van etenswaren, het geld inzamelen voor goede doeleinden/verenigingen en beweging/ prestatiespellen worden niet toegestaan. De vrijmarkt wordt gehouden in de Hoofdstraat vanaf Café De Kleine Beurs tot aan Café Murphy’s Law. Tegen het einde van de vrijmarkt zal er een vuilniswagen door de Hoofdstraat rijden, waarin u de spullen kunt gooien die weg mogen. Wilt u de overige spullen mee naar huis nemen, zodat we alles weer netjes achterlaten?

10.00- 13.00 u. Kinderdisco Oude Pomp
 

De vrijmarkt wordt muzikaal opgeluisterd door The Oldies. Dit entertainment trio zal een interactieve kindershow verzorgen. Kom je ook swingen op het plein bij de Oude Pomp?

11.00- 12.30 u. Ritjes te paard
 

Onder begeleiding van Manege Hillegom kunnen kinderen gratis een ritje te paard maken. De paarden zullen dit jaar klaar staan in de van Meerbeekstraat voor de Aldi. Aanmelding ter plaatse. Misschien moet je even wachten, maar iedereen komt aan de beurt.

   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
   

Activiteiten in de Hoftuin van 10.15 tot 17.00 uur,

  Bij de verschillende onderdelen staan vrijwilligers om de activiteiten in goede banen te leiden. Een verzoek om zelf uw kinderen in de gaten te houden. Helaas merken wij dat dit nog wel eens misgaat. Dit is niet alleen vervelend voor de vrijwilligers, maar ook voor de andere kinderen die deelnemen aan de activiteiten. Wij hopen op uw medewerking en begrip.
10.15-17.00 u. Aquabubble
 

Ren als een hamster in een bol over het water. Lukt het jou om te blijven staan? Dit lijkt makkelijker dan het is, kom het zelf maar eens proberen!

10.30-12.30 u. Zweefmolen
  Zwieren en zwaaien, laat je lekker rond draaien in een nostalgische zweefmolen. Deze activiteit is voor de allerkleinsten. Er zijn 6 zitplaatsen in de molen.
10.15-17.00 u. Springkussens
  Twee springkussens in de Hoftuin zorgen voor veel springplezier. Deze vrolijke attractie is geadopteerd door Kinderopvang Wonderland.
10.15-17.00 u. Klimwand
 

De extra hoge klimwand van 13 meter komt weer in de Hoftuin. Alleen voor echte waaghalzen! Geniet van het uitzicht als je boven bent. Je wordt gezekerd en begeleid door erkende instructeurs. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Heemborgh Makelaars.

10.15-17.00 u.


Rodeostier

  De rodeostier is een leuk schouwspel voor het publiek en een spannende activiteit voor de deelnemers. Blijf jij zitten of weet de rodeostier je uit balans te brengen? Als je dan toch valt, kom je zacht op het luchtkussen terecht. Wie kan het beste zijn of haar balans bewaren en wordt de super rodeo rijder?
10.15-17.00 u. Stormbaan
  De hindernisbaan bestaat uit afwisselende onderdelen waaronder een kruiptunnel, klimwand, glijbaan en nog meer! De baan is 17,5 meter lang dus leef je uit!
10.15-17.00 u. Space Arena                                              NIEUW!
 

In de opblaasbare Space attractie voel je je net als Wubbo Ockels en André Kuipers een echte ruimtevaarder. In het ruimteveer Challenger dien je, wanneer ergens het lampje gaat branden, op de knop te drukken. De punten worden geregistreerd en wie het vaakst op de juiste knop drukt wint!

10.15-17.00 u. Photobox.
  Wilt u graag een leuk aandenken aan Koningsdag 2019? Ga dan vooral in de Hoftuin op zoek naar de Photobox! Volledig in stijl van Koningsdag, compleet aangekleed met props en attributen om de foto helemaal af te maken, kunt u samen met vrienden of familie op de foto. Klik! De foto wordt direct afgedrukt om mee naar huis te nemen. Natuurlijk krijgt iedereen die op de foto staat een exemplaar mee voor op de koelkast. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Bouwbedrijf Tromp en Houtzager en Weijers Techniek
9.00-18.30 u. Catering en Foodtrucks
 

Evenals voorgaande jaren, wordt er ook dit jaar gezorgd voor een hapje en drankje op het evenemententerrein. De innerlijke mens wordt dus niet vergeten tijdens de activiteiten. De gehele dag zullen er verschillende foodtrucks aanwezig zijn. Dit jaar hebben we de collectie Foodtrucks uitgebreid, zodat u nog meer keuze heeft. Vanaf 12.00 uur zal ook Bar Puntje Puntje de catering verzorgen in de Hoftuin.

10.15-17.00 u. Ruigrok’s Music Event
  Dit jaar kunt u weer een spetterend en gevarieerd muziekprogramma verwachten bij Ruigrok’s Music Event! Feest DJ Dennis is de allround DJ die ieder feest naar ongekende hoogtes brengt! Op Koningsdag zal hij zorgen voor de gezellige deuntjes tussen de optredens door. Strak gemixt, veelzijdig en 100% feest! Zanger Rob van Dam zal dit jaar het Music Event aftrappen. Deze ervaren zanger uit de Bollenstreek weet als geen ander de juiste sfeer te scheppen en vast te houden met zijn gevarieerde repertoire. Op het podium is hij helemaal in zijn element. Hierna zal de Coverband EarCandy het podium betreden. Een liveshow van Coverband EarCandy is een sensatie; klassieke krakers van toen en de grootste hits van nu vormen een feest voor oor, oog en ledematen. Met opzwepende medleys en recente up-tempo hits is de dansvloer altijd vanaf de eerste minuut vol. Door dit gevarieerde repertoire is EarCandy voor iedereen een heerlijk herkenbaar muzikaal feest. Deze activiteit is geadopteerd door Ruigrok Productie b.v. De optredens worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door Bar Puntje Puntje.
   
  Kijk voor de foto’s op www.hillegomonline.nl
   
11.00 u. Koffieconcert
  U bent wederom van harte welkom in het forumtheater van het Fioretti college om te genieten van een prachtig intiem concert. Dit jaar zullen Lene Groothuis en Bart Weijers voor u optreden. Lene en Bart zijn beide muzikanten die elkaar kennen van het open podium
bij het Leeuwenhorst. Lene doet de opleiding tot docent muziek met hoofdvak zang in Amsterdam. Bart studeert aan het conservatorium in Haarlem en is pianist. Zij zullen een combinatie van jazz en popmuziek laten horen. Ze laten zich graag inspireren door allerlei verschillende muziekculturen, waardoor dit koffieconcert voor iedereen een mooie ervaring zal zijn, op welke manier dan ook. De zaal gaat om 10.45 uur open. Van tevoren is er de mogelijkheid om een lekker kopje koffie of thee te nemen. De toegang is vrij. Dit evenement is geadopteerd door de Delta Apotheek.
11.30– 12.30 u. Zang in Maartenskerk
  Onder de inspirerende begeleiding van Ied van Lierop zal zangkoor Eigen Wijs ook dit jaar op geheel ‘eigen wijze’ de Maartenskerk doen swingen. Het koor zal meezingers, ballades en Oudhollandse liedjes ten gehore brengen. Een gezellig concert dat zeker de moeite waard is!
13.00 u. Oranje Toertocht
  Ook dit jaar organiseert Ren- en toervereniging De Bollenstreek weer een prachtige fietstocht door onze streek. De route is ongeveer 25 tot 30 km lang en onderweg staat er een verfrissend drankje voor u klaar. Vertrek en aankomst zijn bij Smultaria ’t Pleintje (Henri Dunantplein 17). Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt €1,-. Voor kinderen t/m 12 jaar is de deelname gratis. Inschrijven bij de startplaats. Aankomst tot uiterlijk 16.30 uur. Deelname geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels.
13.30 Heel Hillegom Bakt… HARTIG!            @Inschrijven
  Ook dit jaar bakken we volgens een thema bij Heel Hillegom Bakt. Dit jaar gaan we voor ‘Hartig!’. In dit thema is veel mogelijk, zolang er maar een hartig tintje aan het baksel zit. Er is wederom een categorie voor kinderen t/m 14 jaar en een categorie voor
volwassenen (15+). Uit beide categorieën zal een winnaar worden gekozen. U kunt uw baksel tussen 13.30 en 13.50 uur inleveren bij de kraam in de Hoftuin. Na afloop van het kindercorso zal de jurering plaats vinden. Samen met Banketbakkerij van Dam worden de baksels onder de loep genomen, waarbij smaak, presentatie en creativiteit uiteraard kritisch worden beoordeeld. Het is de moeite waard om uw best te doen, want de twee winnende creaties mogen een workshop volgen bij Banketbakkerij van Dam! De datum van de workshop wordt afgestemd met de winnaars en Banketbakkerij van Dam. Wegens drukke periodes in de bakkerij, kan het gebeuren dat de workshop op een later tijdstip in het jaar plaats vindt. Schrijf u vooraf in via de site van het Oranjecomité. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 13 april t/m zondag 21 april.
14.00 u. Kinderbloemencorso                 @Inschrijven
  Een altijd vrolijk en kleurrijk onderdeel van Koningsdag is het kinderbloemencorso. Ook dit jaar zijn kinderen t/m 10 jaar weer van harte welkom om hieraan deel te nemen. Blaaskapel de Hillegomse HangKousen zal voorop lopen in de stoet en deze muzikaal begeleiden. De route loopt door de Hoofdstraat, waar wij graag zoveel mogelijk mensen verwelkomen om van deze optocht te genieten. Het publiek ontvangt vlaggetjes waarmee de deelnemers toegezwaaid kunnen worden. Na afloop krijgt iedere deelnemer een mooie medaille van de burgemeester. Inschrijven voor het corso kan vanaf zaterdag 13 april t/m zondag 21 april via de website van het Oranjecomité. Per deelnemer kan er maximaal één begeleider meelopen in de stoet. De andere begeleiders kunnen als publiek van het corso genieten. De ingeschreven deelnemers kunnen op donderdag 25 april tussen 15.00 en 16.30 uur gratis bloemen afhalen bij Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal (Weeresteinstraat 160). Alle deelnemers worden op Koningsdag om 13.45 uur in de Hoftuin verwacht. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet door de Hoofdstraat richting de Mariastraat. Daar zullen we keren en door de Hoofdstraat weer teruggaan naar de Hoftuin. Het Kindercorso is geadopteerd door Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal.
14.30 u. Oranjeconcert voor bewoners
  Het Oranjeconcert wordt verzorgd door zangkoor Eigen Wijs, onder leiding van Ied van Lierop. In Parkwijk zullen de vrolijke noten klinken van ballades, Oudhollandse liedjes en meezingers. Dit concert is uitsluitend toegankelijk voor bewoners van Parkwijk. Woont u niet in Parkwijk, maar wilt u wel van Eigen Wijs genieten? Kom dan ’s morgens gezellig naar de Maartenskerk.
15.00 u. Muziek workshops @Inschrijven                   NIEUW!
  Dit jaar verzorgt de Hillegomse Muziekschool twee leuke workshops voor zowel jonge als oudere kinderen. De workshop ‘Muziek voor peuters’ is voor kinderen van 1,5 t/m 3 jaar. Dit is een workshop waarin u samen met uw peuter aan de slag gaat met muziek. De workshop ‘Probeer een instrument’ is voor kinderen vanaf 4 jaar. Instrumenten die tijdens deze workshop geprobeerd kunnen worden, zijn o.a. een viool, cello, gitaar en klarinet. Vooraf aanmelden via de website van het Oranjecomité is wenselijk i.v.m het maximaal aantal plaatsen. Inschrijven kan vanaf zaterdag 13 april t/m zondag 21 april via de website van het Oranjecomité. Binnenlopen op Koningsdag zelf om te zien of er nog plek is, is ook mogelijk. Deelname aan deze activiteit is gratis.
15.00 – 15.20u: Workshop ‘Muziek voor Peuters
15.30 – 16.00u: Workshop ‘Probeer een instrument’
16.30 u. Koninklijk op Wielen @Inschrijven                  NIEUW!
  Een nieuwe activiteit in het programma op Koningsdag voor jong en oud! De activiteit ‘Koninklijk op wielen’ is een race waarbij het niet gaat om wie het snelste is, maar om wie als eerste over de finish gaat nadat er een geluidssignaal heeft geklonken. Iedereen kan deelnemen aan de race met een niet-gemotoriseerd voertuig op wielen. Het is leuk wanneer het voertuig en de deelnemers in stijl van Koningsdag aan de start verschijnen. Deelname kan individueel of in duo’s. Op Koningsdag nemen alle deelnemers plaats aan de start in de van Meerbeekstraat. Na het startsignaal begint de race. Tijdens de race moeten alle deelnemers in beweging blijven. De race gaat via de van Meerbeekstraat naar de Hofstraat, de Raadhuisstraat en terug naar de van Meerbeekstraat. Op een bepaald moment klinkt er een geluidssignaal en vanaf dat moment geldt dat het voertuig dat ná dit geluidssignaal als eerste over de finish gaat, heeft gewonnen. Een activiteit waaraan het leuk is om mee te doen, maar waarbij ook voldoende vermaak voor het publiek is! Inschrijven kan vanaf zaterdag 13 april t/m zondag 21 april via de website van het Oranjecomité. Regelement volgt na aanmelding. Deelname aan deze activiteit is gratis.
   
  Kijk voor de foto’s van Koningsdag op www.hillegomonline.nl

4 mei 2019

19.00 u. Herdenkingsbijeenkomst
  Bijeenkomst in de Maartenskerk met muziek van Symphoenix en onder andere voordrachten van leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze bijeenkomst heeft, evenals voorgaande jaren, een breed maatschappelijk gedragen karakter. U wordt van harte uitgenodigd in de kerk aanwezig te zijn. Symphoenix zal u vanaf 18.45u verwelkomen in de Maartenskerk met verschillende muziekstukken.
Locatie: Maartenskerk
19.25 u. Stille tocht naar het Molenduin
  Vanuit de Maartenskerk vertrekt de stille tocht, onder begeleiding van om oerste trom door de drumband van Muziekvereniging Crescendo, via de Kerkstraat naar het herdenkingsmonument in het Molenduin.
19.45 u. Vervolg herdenkingsbijeenkomst
  Herdenkingsbijeenkomst in het Molenduin. Met o.a. een toespraak van burgemeester Arie van Erk. Vlak voor 20.00 uur klinkt het taptoesignaal en aansluitend wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld.
20.15 u. Defilé met krans- en bloemlegging
  Kransleggingen door o.a. het College van Burgemeester en Wethouders, de Hillegomse basisscholen, Raad van Kerken, politieke partijen en verschillende maatschappelijke organisaties. Alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. Muziekvereniging Crescendo Hillegom verzorgt de
muzikale omlijsting van deze herdenking. Net als voorgaande jaren zal Scoutinggroep Tjarda haar medewerking verlenen aan het programma van 4 mei.

5 mei 2019

14.00-16.00 u. Historische ’40-’45 wandeling
  In samenwerking met de Vrienden van Oud Hillegom organiseren wij een historische ’40-’45 wandeling van een ongeveer 60 minuten. Tijdens deze wandeling door Hillegom komt u langs plekken die aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerd zijn en waar bijzondere verhalen over te vertellen zijn. Er start een wandeling om 14.00 uur en een wandeling om 16.00 uur. Startpunt is bij de nieuwe locatie van de Vrienden van Oud Hillegom (Stationsweg 131). Deelname is gratis.
15.00 u. Ik hou van Hillegom Quiz in Zomerzorg    @Inschrijven
  Dit jaar is er wederom de ‘Ik hou van Hillegom’ quiz. Een quiz met daarin, zoals de naam al doet vermoeden, allerlei vragen over Hillegom. Durf je de strijd aan te gaan met de andere Hillegommers? Schrijf je dan vooraf in via de site van het Oranjecomité. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 13 april t/m zondag 21 april. Er is ruimte voor 20 teams van maximaal 4 personen, wees er op tijd bij, want vol = vol. Deelname is gratis. Het is mogelijk om aansluitend aan de quiz een hapje te eten bij eetcafé Zomerzorg. Speciaal voor deze quizmiddag zijn voor E 10,25 p.p. de volgende dagschotels samengesteld: kipsaté, housesteak met pepersaus of vismedaillons. Reserveren hiervoor dient direct bij Zomerzorg zelf te worden gedaan via info@zomerzorg.nl of 0252- 515228. Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Eetcafé Zomerzorg. Quizmaster van de avond is Tim van Lierop.
* Niets mag worden gekopieerd zonder nadrukkelijke toestemming van Hillegom Online en het Oranjecomité.