Ziet u @INSCHRIJVEN bij een onderdeel staan, dan moet u zich digitaal inschrijven voor de betreffende activiteit. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 16 april om 08.30u t/m zaterdag 23 april.

Ziet u #KAARTEN bij een onderdeel staan, dan heeft u een kaart nodig voor de betreffende activiteit. Het ophalen/kopen van de kaarten is mogelijk vanaf zaterdag 16 april om 08.30u. Hiervoor kunt u terecht bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2). 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de activiteiten van het Oranjecomité? Like ons op FACEBOOK en mis niets!

Foto’s van al onze activiteiten, kunt u terugvinden op Hillegom Online.

Donderdag 14 april 9:30 – 10:30 uur ADOPTIEOVERDRACHT HERDENKINGSMONUMENT Fioretti Hillegom
Bij het landelijke onderwijsproject van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘adopteren’ leerlingen van groep 7 en/of 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt. Aan de hand van dit monument leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. Leerlingen nemen actief deel aan een herdenking bij ‘hun’ monument.

De adoptietaak loopt één jaar, waarna de taak weer wordt overgedragen aan de volgende groep.  In onze gemeente heeft groep 7 van de Savioschool vorig jaar actief aan het project deelgenomen. Zij draagt haar adoptietaak aan de leerlingen van groep 7 van de Johannesschool.  
Dinsdag 26 april 18.45 uur HAPPEN & STAPPEN #KAARTEN
Na 2 jaar zal onze culinaire wandeling weer plaatsvinden op koningsavond 26 april vanaf 18.45 uur. Deze keer bezoekt u 4 eetgelegenheden aan de hand van een vaste route. De volgende culinaire bestemmingen maken onderdeel uit van het programma: Villa Flora, Eetcafé Zomerzorg, Wines and Bites (B.K.O.), Het Alternatief. De eetgelegenheden zullen de deuren openen en u met enthousiasme trakteren op een fijn gerecht met bijpassend drankje. De kosten van deelname bedragen €35,00 p.p. voor een compleet 4-gangen diner. Maximaal 4 kaarten p.p., contant en gepast betalen, ruilen niet mogelijk

Verkoop: zaterdag 16 april om 8:30 uur bij Vivant Frank Evers LET OP!!! Beperkt aantal kaarten beschikbaar OP=OP (klik voor meer info)
Dinsdag 26 april 19.00 uur KROONTJESTOCHT Start in de Hoftuin
Dit jaar is er weer een kroontjestocht op de avond voor Koningsdag. Een Koninklijke speurtocht voor het hele gezin. Na aanmelding bij het startpunt in de Hoftuin ga je op pad. De kronen wijzen de weg. Natuurlijk wordt er onderweg ook aan de inwendige mens gedacht.

De tocht eindigt bij het startpunt in de Hoftuin. Kinderen mogen de tocht alleen lopen onder begeleiding van een volwassene. Deelname is gratis. Starten tussen 19.00 – 19.30 uur. Dit onderdeel wordt mogelijk gemaakt door Bloembinderij van der Post. 
Dinsdag 26 april 21:00 uur KONINGSNACHT Kleine Beurs
Wij hebben koningsnacht Mo’s music factory staan. Mo’s music factory is een gelegenheidsband. De leden van de band fungeren als het ware als een live jukebox. Met veel nummers in hun repertoire geven zij op hun eigenwijze gehoor aan de verzoeken vanuit het publiek.

Zolang de verzoekjes partyhits betreft kunnen zij het spelen. Want het belangrijkste is dat het een gezellige boel wordt. Met deze muzikale mix en energie van de jongens wordt het elke keer weer een TOP-feest voor jong én oud! Het optreden begint om 21:00 uur op zaterdagavond. Entree is gratis. (klik hier meer info)
Dinsdag 26 april 21:00 uur KONINGSNACHT Villa Flora
THE BEST Abba tribute bestaat uit twee geschoolde zangeressen met daarachter vier zeer ervaren professionele muzikanten die ook nog eens de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

Natuurlijk treden zij op in kleding uit de jaren 70 en dragen zij zelfs originele kleding zoals ABBA deze destijds droeg. (klik hier voor meer info) 
Dinsdag 26 april 21:00 uur KONINGSNACHT Murphy’s
B-Loose. De afgelopen 11 jaar heeft de band een behoorlijk spoor van feesten achter zich gelaten. Ze speelde in kleine kroegen en grote zalen/tenten. Op straat en op het strand. In Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Bonaire en Curaçao.Kenmerkend voor B-Loose is het gemak en enthousiasme waarmee ze spelen. Er is altijd interactie met het publiek waardoor het niet alleen leuk is om naar te luisteren, maar ook leuk is om naar te kijken.  
Dinsdag 26 april 21:00 uur KONINGSNACHT Puntje Puntje
Een café waar het elk weekend weer een groot feest is met de gezelligste gasten en de beste Feest dj´s van Nederland. Of het nu een Vrijgezellenfeest, Voetbalteam of Verjaardag is hier ga je pas weg als het licht aan gaat.

We hebben de leukste shot spelletjes voor je op de bar klaar staan waaronder Croco de krokodil en ons Shot rad. Verder hebben we nog onze shotbijbel met 50+ shotjes en elke week weer een ander shotje van de week. We schenken, vinden wij, het lekkerste bier van Nederland namelijk Hertog jan. (klik hier voor meer info)
Dinsdag 26 april 22:00 uur KONINGSNACHT Café Thuys
In Café Thuis speelt vanaf 22:00 uur de band Hi-Coustic
Woensdag 27 april Hof tot Hofloop Start Hoftuin
Begin Koningsdag op een fitte manier en wandel lekker mee met de Hof tot Hof-loop! Het SIB-loopcollectief heeft weer twee leuke routes uitgezet: één van 5 km en één van 10 km. U start en eindigt in de Hoftuin. Bij terugkomst in de Hoftuin staat er koffie met een krentenbol voor u klaar en ontvangt u een herinnering aan de wandeltocht.

Ook kunt u, indien gewenst, gelijk aanschuiven bij de aubade. Om deze reden is het gewenst dat u uiterlijk 09.55 uur weer terug bent in de Hoftuin. Deelname geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels. Deelname is gratis, inschrijven bij de start.

Start 10 km: tussen 07.30 en 08.00 uur
Start 5 km: tussen 08.00 en 08.30 uur
Woensdag 27 april 9:00 uur Vlaggentaartactie – voor vroege vogels! 
Heeft u zin in wat lekkers bij de koffie? Zorg er dan voor dat om 09.00 uur de vlag bij u thuis wappert. U maakt dan kans op één van de twintig overheerlijke oranje taarten. En ja, we delen ze écht elk jaar uit! Misschien bellen we dit jaar wel bij u aan. Hangt u ook uw oranjewimpel erbij dan heeft u een streepje voor. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Banketbakkerij Van Dam.
Woensdag 27 april 9:00 uur START VRIJMARKT Centrum Hillegom #INSCHRIJVEN
Hoera, er is weer een vrijmarkt!! Alle kinderen t/m 15 jaar kunnen hun tweedehands en/of zelfgemaakte spulletjes weer verkopen. Als je een muziekinstrument bespeelt, ben je ook welkom.Wil je dit dan bij de aanmelding vermelden. De vrijmarkt wordt gehouden in de Hoofdstraat vanaf Café de Kleine Beurs tot de Brouwerlaan. De eindtijd van de vrijmarkt is 13.00 uur. Dan komt de vuilnisauto voorbij.

U kunt uw kind(eren) vanaf zaterdag 16 april inschrijven via de website van het Oranjecomité. De sluitingsdatum is zaterdag 23 april. Je kunt geen voorkeursplaatsen opgeven. Alle ingeschreven deelnemers krijgen een plaatsnummer toegewezen. De verkoop van etenswaren, plantjes, bloemen en het inzamelen van geld voor het goede doel of vereniging is niet toegestaan ook het doen van prestatie spelletjes zoals doeltrappen mag niet. Op de kindervrijmarkt is geen ruimte voor handelaren.
Woensdag 27 april 9:00 uur FOODTRUCKS EN CATERING Hoftuin
Evenals voorgaande  jaren, wordt er ook dit jaar gezorgd voor een hapje en drankje op het evenemententerrein. De innerlijke mens wordt dus niet vergeten tijdens de activiteiten. De gehele dag zullen er verschillende foodtrucks aanwezig zijn
Woensdag 27 april ONTVANGST IN DE HOFTUIN MET KOFFIE EN THEE  Hoftuin
In 2022 zetten wij graag de traditie voort om alle Hillegommers te verwelkomen in de prachtige Hoftuin om met elkaar Koningsdag feestelijk te openen. U wordt getrakteerd op een kopje koffie of thee en voor de kinderen een pakje fris. Bakker van Maanen trakteert iedereen daarbij op een overheerlijke krentenbol.
Woensdag 27 april 9:15 uur OPTREDEN HILLEGOMSE HARMONIE KAPEL Hoftuin
De HHK zorgt voor een gezellige muzikale start van de Koningsdag. 
Woensdag 27 april 10:00 uur AUBADE Hoftuin  
De HHK speelt het Wilhelmus. Tijdens het Wilhelmus wordt de nationale vlag gehesen door onze burgemeester Arie van Erk. Hij wordt hierbij geassisteerd door enkele kinderen. De aubade heeft een extra feestelijk tintje dankzij de aanwezigheid van onze “geridderde” inwoners.
Woensdag 27 april 10:05 uur TOESPRAAK BURGEMEESTER Hoftuin  
Toespraak door burgemeester Arie van Erk 
Woensdag 27 april 10:15 uur OPTREDEN BALLETSCHOOL MARTHA DE RIJK Hoftuin
Een prachtig optreden verzorgd door Balletschool Martha de Rijk, met meer dan 45 jaar ervaring een begrip in Hillegom en omstreken! De dansers zullen schitteren in een gevarieerd programma in diverse dansstijlen. Nieuwsgierig? Kom vooral kijken! 
Woensdag 27 april 10:15 uur SPELLETJES EN ACTIVITEITEN  Hoftuin
Bij de verschillende onderdelen staat begeleiding om de activiteiten in goede banen te leiden. Een verzoek om zelf uw kinderen in de gaten te houden. Helaas merken wij dat dit nog wel eens misgaat. Dit is niet alleen vervelend voor de begeleiding, maar ook voor de andere kinderen die deelnemen aan de activiteiten. Wij hopen op uw medewerking en begrip.
Aquabubble Ren als een hamster in een bol over het water. Lukt het jou om te blijven staan? Dit lijkt makkelijker dan het is, kom het zelf maar eens proberen!
Zweefmolen Zwieren en zwaaien, laat je lekker rond draaien in een nostalgische zweefmolen. Deze activiteit is voor de allerkleinsten. Er zijn 6 zitplaatsen in de molen.
Springkussens Twee springkussens in de Hoftuin zorgen voor veel springplezier.
Rodeostier De rodeostier is een leuk schouwspel voor het publiek en een spannende activiteit voor de deelnemers. Blijf jij zitten of weet de rodeostier je uit balans te brengen? Als je dan toch valt, kom je zacht op het luchtkussen terecht. Wie kan het beste zijn of haar balans bewaren en wordt de super rodeo rijder?
Stormbaan Deze hindernisbaan bestaat uit afwisselende onderdelen waaronder een kruiptunnel, klimwand, glijbaan en nog meer! De baan is 17,5 meter lang dus leef je uit! Er zullen nog vele andere spelletjes voor klein en groot!
Woensdag 27 april 10:15 uur Photobox Hoftuin
Wilt u graag een leuk aandenken aan Koningsdag 2022? Ga dan vooral in de Hoftuin op zoek naar de Photobox! Volledig in stijl van Koningsdag, compleet aangekleed met props en attributen om de foto helemaal af te maken, kunt u samen met vrienden of familie op de foto. Klik! De foto wordt direct afgedrukt om mee naar huis te nemen. Natuurlijk krijgt iedereen die op de foto staat een exemplaar mee voor op de koelkast. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Bouwbedrijf Tromp & Houtzager en Weijers techniek.
Woensdag 27 april 11:30 uur CONCERT KOOR EIGEN WIJS Maartenskerk
Onder de inspirerende begeleiding van Ied van Lierop zal zangkoor Eigen Wijs ook dit jaar op geheel ‘eigen wijze’ de Maartenskerk doen swingen. Het koor zal meezingers, ballades en Oudhollandse liedjes ten gehore brengen. Een gezellig concert dat zeker de moeite waard is! 
Woensdag 27 april 12:30 uur RUIGROK MUSIC EVENT  Hoftuin
Dit jaar kunt u weer een spetterend en gevarieerd muziekprogramma verwachten bij RUIGROK Music Event! Verschillende artiesten komen optreden afgewisseld met een DJ. Puntje puntje en de Houttuin werken met deze activiteit met ons samen.
Woensdag 27 april 13:00 uur ORANJE FIETSTOCHT LANGS 13 REUZENBOLLEN Smultaria ‘t Pleintje
Ook dit jaar organiseert Ren- en toervereniging De Bollenstreek weer een prachtige fietstocht door onze streek. De route is ongeveer 30 km lang en leidt u langs 13 Reuzenbollen in de streek. Vertrek en aankomst zijn bij Smultaria ’t Pleintje (Henri Dunantplein 17). Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt €1. Voor kinderen t/m 12 jaar is de deelname gratis. Inschrijven bij de startplaats. Aankomst tot uiterlijk 16.30 uur. Deelname geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en de deelnemers dienen zich te houden aan de geldende verkeersregels.
Woensdag 27 april 14:00 uur KINDERBLOEMENCORSO Hoftuin   #INSCHRIJVEN 
Een altijd vrolijk en kleurrijk onderdeel van Koningsdag is het kinderbloemencorso. Ook dit jaar zijn kinderen t/m 10 jaar weer van harte welkom om hieraan deel te nemen. Blaaskapel de Hillegomse HangKousen zal voorop lopen in de stoet en deze muzikaal begeleiden. De route loopt door de Hoofdstraat, waar wij graag zoveel mogelijk mensen verwelkomen om van deze optocht te genieten. Het publiek ontvangt vlaggetjes waarmee de deelnemers toegezwaaid kunnen worden. Na afloop krijgt iedere deelnemer een mooie medaille van de burgemeester. Inschrijven voor het corso kan via de website van het Oranjecomité. Per deelnemer kan er maximaal één begeleider meelopen in de stoet. De andere begeleiders kunnen als publiek van het corso genieten.

De ingeschreven deelnemers kunnen op maandag 25 april tussen 15.00 en 16.30 uur gratis bloemen afhalen bij Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal (Weeresteinstraat 160). Alle deelnemers worden op Koningsdag om 13.45 uur in de Hoftuin verwacht. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet door de Hoofdstraat richting de Mariastraat. Daar zullen we keren en door de Hoofdstraat weer teruggaan naar de Hoftuin. Het Kindercorso is geadopteerd door Preparatiebedrijf Lommerse-Uitendaal.       
Woensdag 27 april 14.30 -16.00 uur Oranjeconcert voor bewoners Woonzorgcentrum Parkwijk
Het Oranjeconcert wordt verzorgd door zangkoor Eigen Wijs, onder leiding van Ied van Lierop. In Parkwijk zullen de vrolijke noten klinken van ballades, Oudhollandse liedjes en meezingers. Dit concert is uitsluitend toegankelijk voor bewoners van Parkwijk. Woont u niet in Parkwijk, maar wilt u wel van Eigen Wijs genieten? Kom dan ’s morgens gezellig naar de Maartenskerk. 
Woensdag 27 april 15:00 uur WORKSHOP MUZIEKSCHOOL HILLEGOM: MUZIEK VOOR PEUTERS Gemeentehuis (nieuwe gedeelte)  #INSCHRIJVEN
Dit jaar verzorgt de Hillegomse Muziekschool weer een leuke muziek workshop. De workshop wordt gegeven in het nieuwe gedeelte van het Gemeentehuis.  De workshop ‘Muziek voor peuters’ is voor kinderen van 1,5 t/m 3 jaar. Dit is een workshop waarin u samen met uw peuter aan de slag gaat met muziek. Vooraf aanmelden via de website van het Oranjecomité is wenselijk i.v.m. het maximaal aantal plaatsen.

Inschrijven kan vanaf zaterdag 16 april t/m zaterdag 23 april via de website van het Oranjecomité. Binnenlopen op Koningsdag zelf om te zien of er nog plek is, is ook mogelijk. Deelname aan deze activiteit is gratis.
Zaterdag 30 april 14:00 en 16:00 uur BEVRIJDINGSWANDELING Startpunt locatie ‘Vrienden van
Oud Hillegom’ (Stationsweg 131)
In samenwerking met de “Vrienden van Oud Hillegom” organiseren wij op zaterdag 30 april een bevrijdingswandeling van ongeveer 6o minuten. Tijdens deze wandeling door Hillegom komt u langs plekken die aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerd zijn. Er start een wandeling om 14.00 uur en een wandeling om 16.00 uur. Startpunt is op de locatie van de Vrienden van Oud Hillegom op de Stationsweg 131. Deelname is gratis.
Woensdag 4 mei 19:00 uur HERDENKINGSBIJEENKOMST Maartenskerk
Bijeenkomst in de Maartenskerk met muziek van Symphoenix en onder andere voordrachten van leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze bijeenkomst heeft, evenals voorgaande jaren, een breed maatschappelijk gedragen karakter. U wordt van harte uitgenodigd in de kerk aanwezig te zijn. Symphoenix zal u vanaf 18.45 uur verwelkomen in de Maartenskerk met verschillende muziekstukken.
Woensdag 4 mei 19:25 uur STILLE TOCHT NAAR HET MOLENDUIN Maartenskerk
Vanuit de Maartenskerk vertrekt de stille tocht, onder begeleiding van omfloerste trom door Slagwerkgroep Hillegom, via de Kerkstraat naar het herdenkingsmonument in het Molenduin.
Woensdag 4 mei 19.40 uur VERVOLG HERDENKINGSBIJEENKOMST Molenduin
Herdenkingsbijeenkomst in het Molenduin. Met o.a. een toespraak van burgemeester Arie van Erk. Vlak voor 20.00 uur klinkt het taptoesignaal en aansluitend wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Na de 2 minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld.
Woensdag 4 mei 20.15 uur DEFILÉ MET KRANS- EN BLOEMLEGGING Molenduin
Kransleggingen door o.a. het College van Burgemeester en Wethouders, de Hillegomse basisscholen, Raad van Kerken, politieke partijen en verschillende maatschappelijke organisaties. Alle aanwezigen worden in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen. De Hillegomse Harmonie Kapel verzorgt de muzikale omlijsting van deze herdenking. Net als voorgaande jaren zal Scoutinggroep Tjarda haar medewerking verlenen aan het programma van 4 mei.